menu
Word Lid
Vlaams Belang Denderleeuw roept N-VA op om eindelijk de handen in elkaar te slaan

“Samen kunnen we geschiedenis schrijven en kiezen voor een écht ander beleid!”

Op de vooravond van 11 juli roept Vlaams Belang Denderleeuw de lokale N-VA-afdeling op om het cordon sanitaire definitief naar de prullenmand te verwijzen. “Laat jullie niet meer misleiden of onder druk zetten door de persoonlijke ambitie van bepaalde bestuursleden om ‘Schepen van Onbelangrijke Zaken’ te kunnen worden in een schepencollege gedomineerd door de socialisten. Kies samen met het Vlaams Belang voor een écht ander beleid. Samen kunnen we geschiedenis schrijven in 2024! Mis deze historische kans niet!”, aldus gemeenteraadslid Kristof Slagmulder.

Oprichting 11 juli-comité

Het Vlaams Belang pleit ook voor de oprichting van een 11 juli-comité en wil zoveel mogelijk socioculturele verenigingen en inwoners, ongeacht hun politieke of ideologische overtuiging, samenbrengen om zich tijdens de viering van de Vlaams nationale feestdag te verenigen rond het Vlaamse symbool: de leeuwenvlag.

Een 11 juli-comité moet zich tot doel stellen om in opdracht en in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur te werken aan een Vlaamse bewustwording bij de Denderleeuwse bevolking.

Het moet ook meewerken aan de organisatie van de 11 juli-viering dat openstaat voor een zo ruim mogelijk publiek. De 11 juli-viering mag zich niet beperken tot een optreden van een Vlaamse zanger of groep en de traditionele Leeuwenworp. 11 juli is veel meer dan dat. Het moet tijdens een academische zitting ook over de inhoud en geschiedenis gaan.

Vlaams karakter benadrukken

Het Vlaams Belang in Denderleeuw vindt verder dat het Vlaams karakter meer moet benadrukt worden en schuift daarom volgende actiepunten naar voor:

  • Het gemeentebestuur moet consequent de Nederlandse taal gebruiken. Ambtenaren die in contact komen met het publiek, moeten zich strikt aan de taalwetgeving houden.
  • Immigranten die hun ‘rechten’ willen laten gelden, moeten er zelf voor zorgen dat ze de nodige documenten begrijpen.
  • Premies (of belastingvermindering) voor handelaars moet worden afhankelijk gemaakt van het exclusieve gebruik van de Nederlandse taal.
  • Jaarlijks kan er een prijs uitgereikt worden aan nieuwe handelszaken die kiezen voor een originele Nederlandstalige naam.
  • Het gemeentebestuur bevlagt op 11 juli de openbare gebouwen met de vlag van de Vlaamse gemeenschap en spoort de Denderleeuwenaar aan die dag ook thuis de Vlaamse Leeuw uit te hangen.
  • Een schepen moet de bevoegdheid ‘Vlaamse Zaken’ krijgen.
  • Nieuwe inwoners ontvangen een pakket ‘Welkom in onze Vlaamse gemeente’ met daarin een leeuwenvlag, een filmpje die Vlaanderen en het Vlaamse karakter van de gemeente in de verf zet, enz.

Vlaams Belang Denderleeuw roept tot slot alle inwoners van Denderleeuw, Iddergem en Welle op om op 11 juli de leeuwenvlag te laten wapperen.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF