menu
Word Lid
Resultaten enquête 'Uw mening telt!

De Denderleeuwenaar kreeg deze legislatuur geen waar voor zijn geld. Er is nood aan een nieuw, Vlaams en fris beleid!

als bijlage vindt u alle resultaten van de (online) enquête van Vlaams Belang Denderleeuw die werd afgenomen tussen 19 september en 31 oktober 2017. In totaal hebben 284 inwoners gereageerd.

Uit de diverse antwoorden viel op dat er heel wat raakpunten bestaan met het programma van het Vlaams Belang.Een greep uit de markante resultaten.

Algemene veiligheid

Heel veel ontevredenheid met het gevoerde beleid de voorbije jaren: 80,2% voelt zich onveilig. Te weinig blauw op straat (77,5%), aanpak van drugs en de bestrijding van de overlast door hangjongeren is ondermaats. Veiligheid blijft in de toekomst voor het Vlaams Belang een prioriteit en zal dit ook op gemeentelijk vlak benadrukken.

Vlaams Beleid en integratie

87% vindt dat er te weinig inspanningen worden geleverd om het Vlaamse karakter van de gemeente te beschermen. 89,4% vindt de instroom van vreemdelingen zorgwekkend en 85,2% vindt dat vreemdelingen zich onvoldoende integreren. Heel wat bijkomende commentaar werd geleverd op het aangekaarte vreemdelingenprobleem. 86,3% vindt dat illegalen actief moeten opgespoord en teruggestuurd worden naar het land van herkomst. De standpunten van het Vlaams Belang zijn hierover bekend, en kunnen hierdoor als programmapunten enkel maar versterkt worden.

Sociaal beleid

Bijna de helft vindt dat er te weinig sociale woningen en te lange wachtlijsten zijn. Daarnaast ook heel wat onbegrip voor het grote aandeel van vreemdelingen bij de toewijs van sociale woningen en andere sociale voordelen. Maar liefst 92,6% vindt dat de eigen inwoners voorrang moeten krijgen bij de toekenning van sociale woningen. Op vlak van rustoorden moeten er meer inspanningen geleverd worden. Vaak ook te duur. Er is te weinig aandacht voor andersvaliden. Bushaltes die niet aangepast zijn, voetpaden die er rampzalig bijliggen, te weinig parkeergelegenheid.

Sport

Een meerderheid is tevreden over de ondersteuning aan sportclubs. Alhoewel uit enkele reacties blijkt dat er minder aandacht is voor bepaalde clubs of sporten.

Verkeer, mobiliteit, parkeren

64,4% voelt zich niet veilig in het verkeer. Iets meer dan de helft vraagt meer snelheidscontroles. De helft van de respondenten is tevreden over het parkeerbeleid. De helft vindt gemakkelijk een parkeerplaats in zijn of haar straat. Vaak aangehaalde klachten: te weinig plaatsen, buren die geen gebruik maken van garage, blauwe kaart, foutparkeerders, enz. De parkeertarieven aan het station worden te duur bevonden. Heel wat inwoners zijn ook vragende partij voor een buslijn richting Liedekerke.

Netheid, huisvuil, sluikstort

62% is tevreden over de werking van het containerpark. Voetpaden (66,2%) en openbare plaatsen (56%) worden onvoldoende onderhouden. Er wordt heel wat gesluikstort in de gemeente. De strijd tegen de verloedering in Denderleeuw moet in de toekomst zeker en vast opgedreven worden.

Middenstand

Een ruime meerderheid vindt dat er meer inspanningen moeten geleverd worden voor de middenstand: oprichting van een KMO-loket, bij festiviteiten, enz. Heel wat inwoners lieten weten dat onze eigen middenstand aan het doodbloeden is.

Tevredenheid bestuursmeerderheid en administratie

De nieuwe Kemelbrug, hondenrustplaats, uitbreiding gemeenteschool, ondersteuning aan de sportclubs worden als positief ervaren. 70,4% is tevreden over de openingsuren van het gemeentehuis.

90,5% heeft géén vertrouwen in de huidige sp.a-CD&V-coalitie. Negatief ervaart men met ruime meerderheid het vreemdelingen-, integratie- en veiligheidsbeleid alsook de onbestuurbaarheid. 60,2% denkt na om Denderleeuw te verlaten. Een duidelijk teken aan de wand! Een groot aantal vindt dat er niet voldoende snel en duidelijk op klachten en/of bekommernissen van burgers gereageerd wordt.

Cordon sanitaire en volgende coalitie

86,7% vindt dat het cordon sanitaire moet doorbroken worden.

87,8% van de respondenten wil dat het Vlaams Belang deel uitmaakt van het volgende schepencollege. De voorkeur gaat in eerste instantie uit naar een coalitie tussen het Vlaams Belang en N-VA. In tweede instantie eventueel aangevuld met DVD, PLUS en/of Open Vld.

Bedankt

Vlaams Belang Denderleeuw dankt hierbij de inwoners voor de massale respons op deze rondvraag en zal voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 2018 terdege rekening houden met de geformuleerde bezorgdheden die in onze gemeente spelen, en deze omzetten naar effectieve programmapunten. Hiermee vervult de partij eens te meer haar rol van echte volkspartij die begaan is met het wel en wee van de Denderleeuwenaar.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF