menu
Word Lid
Opstart Jongerenwerking ‘VBJ’: “Bouwen aan de toekomst”

Vlaams Belang Denderleeuw kondigt officieel de opstart van een lokale jongerenwerking aan. Na de succesvolle oprichting van een Seniorenforum in 2019 wil de afdeling ook de krachten van de jeugd bundelen. Brent Van de Winckel, sinds vorig jaar medewerker van de nationale studiedienst van het Vlaams Belang, mag zich voorzitter van VBJ-Denderleeuw noemen.


De opstart van een eigen jongerenwerking is een zoveelste bewijs dat het Vlaams Belang dé volkspartij bij uitstek is in Denderleeuw. Nadat vier jaar geleden met een lokaal Seniorenforum van start werd gegaan en onlangs nog meerdere mandatarissen van andere partijen de overstap naar het Vlaams Belang maakten, was een eigen VBJ-afdeling de meest logische eerstvolgende stap.

Brent Van de Winckel rondde 2 jaar geleden zijn Master Bestuurskunde af in Gent en studeert nog Vergelijkende en Internationale Politiek in Leuven. Hij werkt al sinds oktober voor het Vlaams Belang en bekleedde tijdens zijn studies in Leuven en Gent meerdere bestuursfuncties bij de Nationalistische Studentenvereniging (NSV). In het aankondigingsfilmpje op sociale media roept Van de Winckel op om toe te treden en samen bij te dragen tot een Vlaamse en rechtse toekomst voor Denderleeuw. “Denderleeuw voelt niet meer aan als Denderleeuw,” stelt hij, “we zien het op het station, we merken het in de straten, we horen het op de speelplaats en we lezen het in het gemeenteblad De Schakel”. Van de Winckel wil paal en perk stellen aan de verdere vervreemding en de jeugd van Denderleeuw tonen dat zij een verschil kunnen maken.

Via onze VBJ-werking zullen we onze afdeling klaarstomen voor de toekomst

Kristof Slagmulder, lokaal fractievoorzitter en Vlaams parlementslid voor het Vlaams Belang, is zeer tevreden met de opstart: “Onze partij is zeer populair bij de jeugd. Dat bleek ook uit een recente peiling”. Volgens deze peiling, uitgevoerd in opdracht van Hogeschool PXL en TV Limburg, bleek dat een op de vier jongeren tussen 18 en 22 jaar oud op het Vlaams Belang zou stemmen als er vandaag verkiezingen zouden zijn.

“Via onze VBJ-werking zullen we onze lokale afdeling klaarstomen voor de toekomst,” gaat Slagmulder verder, “en het zijn deze jongeren die uiteindelijk kunnen uitgroeien tot de toekomstige mandatarissen die onze belangen en ons programma in Denderleeuw en daarbuiten zullen verdedigen”.

Om lid te worden moet men gedomicilieerd zijn in Denderleeuw, Welle of Iddergem en jonger zijn dan 30 jaar. Voor inlichtingen over VBJ-Denderleeuw kan men steeds terecht via brent.vandewinckel@vlaamsbelang.org.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF