menu
Word Lid
Gratis polsbandjes 'Denderleeuw is van ons!'

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 start het Vlaams Belang in Denderleeuw met het uitdelen van polsbandjes met de slogan ‘Denderleeuw is van ons!’. Op die manier willen we duidelijk maken dat Denderleeuw een Vlaamse gemeente is en dat we onze gemeente niet uit handen willen geven. Denderleeuw is (en blijft) van ons! Hier is géén plaats voor criminelen, vreemdelingen die hier baas willen komen spelen, een moskee, toverdokters, enz. Wij willen baas blijven in onze eigen gemeente! Alleen met het VB komt er na 14 oktober een écht ander beleid.

Deze campagne is o.a. gericht tegen de oprukkende vervreemding. Uit antwoord op een schriftelijke vraag van het Vlaams Belang blijkt dat het aantal vreemdelingen in 2017 nog maar eens gestegen is:

  • 706 vreemdelingen van binnen de EU
  • 798 vreemdelingen van buiten de EU
  • 4 vreemdelingen met onbepaalde of nog niet definitief bewezen nationaliteit
  • 1825 inwoners zijn genaturaliseerde Belgen

Zo'n 3.333 van de 20.069 inwoners zijn dus inmiddels van vreemde origine. Ondertussen verblijven er al 83 nationaliteiten in onze gemeente. Ook dreigt er binnenkort ook nog eens een moskee bij te komen wat het aanzuigeffect van moslims alleen maar zal vergroten.

Heel wat Denderleeuwenaren voelen zich daardoor niet meer thuis in hun gemeente. In de stationsbuurt is er nog slechts 1 café dat wordt uitgebaat door een Vlaming. Alle andere cafés zijn ondertussen overgenomen door Afrikanen waar enkel Frans of een of andere Afrikaanse taal wordt gesproken. In de supermarkten is Frans schering en inslag geworden, enz., enz.

Daarom lanceert het Vlaams Belang een aantal actiepunten:

Vlaams karakter benadrukken:

  • Het gemeentebestuur moet consequent de Nederlandse taal gebruiken.
  • Ambtenaren die in contact komen met het publiek, moeten zich strikt aan de taalwetgeving houden.
  • Immigranten die hun ‘rechten’ willen laten gelden, moeten er zelf voor zorgen dat ze de nodige documenten begrijpen.
  • Premies voor handelaars worden afhankelijk gemaakt van het exclusieve gebruik van de Nederlandse taal.
  • Het gemeentebestuur moet controleren op niet-Nederlandstalige productinformatie.
  • Het gemeentebestuur bevlagt op 11 juli de openbare gebouwen met de vlag van de Vlaamse gemeenschap en spoort de Denderleeuwenaar aan die dag ook thuis de Vlaamse Leeuw uit te hangen.
  • Een schepen krijgt (opnieuw) de bevoegdheid ‘Vlaamse Zaken’

Vervreemding stoppen:

Het Vlaams Belang bepleit een wettelijke regeling die gebaseerd is op, en mogelijks strenger is dan de vroegere, naar de liberale politicus genoemde, Wet Gol, waarbij een gemeente in welbepaalde omstandigheden de immigratiedruk – die in feite veroorzaakt is door de federale immigratiepolitiek -van antwoord kan dienen door een vestigingsstop toe te passen.

Het gemeentebestuur van Denderleeuw moet duidelijk maken dat het absorptievermogen van de gemeente een grens heeft. Gettovorming moet vermeden worden en waar het al bestaat, beslist worden aangepakt. Het Vlaams Belang wil dat het gemeentebestuur sociale woonprojecten oordeelkundig, kleinschalig inplant zodat ze de sociale mix van een wijk niet breekt of geen aanzet geeft tot het ontstaan van getto’s.

Huisvestingsmaatschappijen moeten binnen de wettelijke mogelijkheden voorrang geven aan personen die enkel over onze nationaliteit beschikken.

De lokale huisvestingsmaatschappijen moeten nauwlettend toezien op de verplichte kennis van het Nederlands in de sociale huisvesting, zodat elke sociale huurder in de toekomst behoorlijk Nederlands spreekt en begrijpt. Dit zal de leefbaarheid in sociale woonblokken in de hand werken en vervreemding tegengaan.

Huisvestingsmaatschappijen moeten een kordaat beleid voeren tegen overlast. Het contract moet opgezegd worden van wie structureel overlast (sluikstorten, hinderlijk lawaai, drugs, enz.) veroorzaakt.

Het Vlaams Belang wil een retributiereglement invoeren op de inschrijving van nieuwkomers uit niet-EU-landen: elke vreemdeling (niet EU) betaalt een vergoeding van 50 euro (wettelijke maximum) voor zijn of haar tijdelijke verblijfskaart.

Terugkeerbeleid ondersteunen:

Het gemeentebestuur moet een consequente uitwijzing van illegalen en criminele vreemdelingen actief ondersteunen. Naast een actief opsporingsbeleid ten aanzien van personen die zich illegaal op het grondgebied bevinden, moeten lokale besturen ook de hier legaal verblijvende vreemdelingen actief informeren over de mogelijkheden van de programma’s van vrijwillige terugkeer.

  • Het Vlaams Belang wil dat binnen het korps van de lokale politie een aparte opsporingsbrigade wordt opgericht die systematische controles uitvoert.
  • De politiezone richt een ‘Meldpunt Illegaliteit’ op.
  • Actieve ondersteuning van remigratie-initiatieven.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF